Antena 3 CNN Actualitate Nelu Iordache, urmărit penal de DNA în trei dosare, rămâne în arest

Nelu Iordache, urmărit penal de DNA în trei dosare, rămâne în arest

Nelu Iordache, urmărit penal de DNA în trei dosare, rămâne în arest
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    14 Dec 2012   •   16:02

Omul de afaceri Nelu Iordache rămâne în spatele gratiilor, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucureşti, care i-a respins recursul faţă de hotărârea Tribunalului Capitalei de emitere pe numele său a unui mandat de arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

La termenul de vineri al procesului, apărarea lui Iordache a arătat că, în opinia sa, acesta este nevinovat şi că, dacă ar fi lăsat în libertate, nu ar mai putea derula operaţiuni comerciale, întrucât firma sa, Romstrade, se află în procedură de insolvenţă.

În acest context, procurorul anticorupţie al şedinţei le-a spus judecătorilor Curţii că omul de afaceri prezintă un grad ridicat de pericol, anunţând că el este cercetat penal în alte trei dosare de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit magistratului anticorupţie, Nelu Iordache ar fi cercetat într-un dosar în care omul de afaceri a luat bani pentru lucrările privind drumul Alexandria - Craiova, iar într-un altul pentru lucrările de pe centura Bistriţei.

Procurorul anticorupţie a arătat că în al treilea dosar, în care este cercetat, omul de afaceri este chiar denunţătorul. Concret, a explicat procurorul după momentul arestării Iordache s-a hotărât să vorbească şi l-a denunţat pe un funcţionar din Ministerul Transporturilor despre care a spus că i-a dat 33.000 de lei pentru ca acesta să faciliteze urgentarea încasării unor fonduri ce-i fuseseră aprobate omului de afaceri.

Potrivit procurorului DNA, deşi a făcut denunţ împotriva angajatului de la CNADNR-MT, procurorii anticorupţie au început cercetările penale şi în cazul omului de afaceri în acest ultim caz.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins recursul lui Iordache, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close