Antena 3 CNN Actualitate Nemirschi: Banii alocaţi în 2008 pentru îndiguiri, deturnaţi de Guvernul Boc

Nemirschi: Banii alocaţi în 2008 pentru îndiguiri, deturnaţi de Guvernul Boc

Nemirschi: Banii alocaţi în 2008 pentru îndiguiri, deturnaţi de Guvernul Boc
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Iul 2010   •   20:37

În timp ce mii de oameni au rămas fără case, autorităţile se ceartă pe bani. Pe banii alocaţi sau nu continuării lucrărilor de îndiguire. Fostul ministru al mediului, Nicolae Nemirschi, susţine că anul trecut ar fi trebuit făcute investiţii, dar premierul şi ministrul finanţelor au luat banii. Preşedintele, la rândul său, susţine că la Săuceşti nu s-a dat nicio sumă pentru diguri.

Într-una dintre vizitele sale în zonele afecatate de inundaţii Traian Băsescu le-a reproşat oamenilor că cerşesc de la stat în loc să muncească. Preşedintele s-a enervat după ce o femeie s-a plâns că autorităţile nu s-au ţinut de promisiune şi nu au construit un dig care să-i ferească de inundaţii.

Fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, îl contrazice pe Traian Băsescu. Au fost alocate sume importanate pentru regularizarea cursurilor Siretului şi Prutului. Premierul Emil Boc a ignorat însă, evertizările privind riscul unor inundaţii grave în Moldova şi i-a luat banii alocaţi în 2008 pentru lucrări de îndiguri şi amenajări împotriva inundaţiilor.

Un alt ministru al Mediului, democrat liberala Sulfina Barbu admite şi ea că au existat programe de îndiguiri dar a evitat să vorbească despre fondurile alocate în 2008 şi redirecţionate de Guvernul Boc.

Conservatorii cer şi ei socoteală Guvernului în privinţa fondurilor alocate pentru lupta împotriva inundaţiilor.

După inundaţiile din iulie-august 2008, Guvernul României condus la acea vreme de Călin Popescu Tăriceanu a a alocat aproximativ 8,5 milioane euro din Fondul de intervenţie al Guvernului, pentru pentru refacerea şi consolidarea unor diguri pe de Siret, Prut şi Iza, dar şi pentru construirea unor diguri noi în zonele afectate de inundaţii. Ulterior Guvern Boc a dispus oprirea investiţiilor iar banii alocaţi au fost cheltuiţi pentru construcţia de săli de sport.

Antena 3

Foto: Intact Images

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close