Antena 3 CNN Actualitate Nepăsare fără margini. Bărbat care zace nemişcat în mijlocul străzii, ignorat de trecători (VIDEO)

Nepăsare fără margini. Bărbat care zace nemişcat în mijlocul străzii, ignorat de trecători (VIDEO)

Nepăsare fără margini. Bărbat care zace nemişcat în mijlocul străzii, ignorat de trecători (VIDEO)
Sursa foto: Nepasare
03 Oct 2009   •   20:06

În România, nepăsarea nu are însă limite. O dovedesc imagini incredibile, trimise de un telespectator al Antenei 1, cu un om căzut în mijlocul străzii care este tratat mai rău ca un animal. Deşi nimeni nu ştie dacă mai trăieşte, oamenii trec pe lângă el de parcă ar fi invizibil. Bărbatul stă întins în mijocul şoselei. Nimeni nu ştie dacă mai respiră, dar toată lumea este amuzată de situaţie. Unii ţin chiar să imortalizeze momentul în loc să-i dea o mână de ajutor.

De la geamul unui bloc, un cuplu se distrează copios pe seama omului căzut la pământ. Ar dura mai puţin de un minut până ar ajunge in stradă, să verifice dacă mai trăieşte. Dar nu o fac. Nici ei, nici trecătorii. O combină trece la mai puţin de un metru de trupul bărbatului. Şoferul încetineşte preţ de câteva secunde, dar preferă să-şi continue drumul.

Nu trec mai mult de zece secunde şi se apropie alte trei femei. Îl observă de la distanţă, dar nu schiţează niciun gest de ajutorare. Ba chiar îl ocolesc fără să se uite la el. Două dintre ele trec prin partea dreaptă, ca şi când omul ar fi invizibil. Dar una din ele se răzgândeşte şi totuşi îi acordă atenţie. Dă cu piciorul în şapca lui şi stârneşte hohote de râs.

Timpul trece şi bărbatul nu mişcă deloc. Chiar şi aşa, e lăsat să zacă în continuare în mijlocul străzii, unde ar putea fi lovit în orice moment de o maşină. Un şofer cu vedere bună îl observă de la distanţă. Încetineşte şi el, studiază "problema" dar nu este suficient de important încât să oprească.

?Eu cred că are ochii deschişi acuma? spun cei care au filmat întreaga scenă. Nici ei, nici trecătorii nu s-au sinchisit să verifice dacă mai trăieşte şi dacă are nevoie de ajutorul unui medic.



Observator

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close