Antena 3 CNN Actualitate Nepotisme la Autoritatea Aeronautică Civilă. Creşteri bugetare pentru conducerea Romatsa

Nepotisme la Autoritatea Aeronautică Civilă. Creşteri bugetare pentru conducerea Romatsa

Nepotisme la Autoritatea Aeronautică Civilă. Creşteri bugetare pentru conducerea Romatsa
14 Oct 2008   •   10:27

Reprezentanţii sindicatelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă sunt revoltaţi că şefii instituţiei se ţin de nepotisme. În plus, directorul general al instituţiei, Florea Geică, se pregăteşte de pensionare aşa că şi-ar fi stabilit singur o pensie de cîteva zeci de mii de lei noi.Noi cresteri de bugete, destinate echipelor de conducere ale unor instituţii de stat, printre care şi Romatsa, ies la iveală.
Sindicaliştii susţin că directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile, Geică Florea, şi-ar fi angajat fiul cel mare pe postul de copilot, deşi acesta are doar câteva ore de zbor la activ şi abia a terminat şcoala de aviaţie. Geică face parte şi din Consiliul de Conducere al Şcolii Superioare de Aviaţie de la Băneasa. Această funcţie îl situează pe şeful AARC în afara legii, pentru că Autoritatea aeronautică monitorizează şi controlează activitatea Şcolii de Aviaţie, atrag atenţia sindicaliştii.
Geică Florea este încuscrit cu directorului său adjunct, Cotruţ Cătălin. Pe lângă funcţia de la Autoritatea Aeronautică, Cotruţ reprezintă România la Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale, la Montreal, Canada, ceea ce este ilegal, spun sindicaliştii. Iar soţia lui Cotruţ Cătălin este angajată la ROMATSA, regie controlată de Autoritatea Aeronautică, pe funcţia de şef serviciu.
Relaţiile de rudenie sunt şi între alţi angajaţi. Un exemplu este directorul general adjunct, Frăsie Andreea Elena, care şi-a angajat sora pe o funcţie de şef de serviciu, pe un salariu de 50 de milioane de lei, afirmă Adrian Ioan, preşedintele AAC.
Sindicaliştii au mai semnalat că fiica generalului Catrina Gheorghe, fostul şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, până în 2007, este şef serviciu operatori aerieni şi are ca naş de cununie pe secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase. Iar mama ei a fost angajată a ROMATSA, ca secretară a directorului general. După pensionare s-a angajat tot la ROMATSA, ca expert militar, susţin sindicaliştii din Autoritatea Aeronautică Civilă.
Mai mult, creşteri de bugete pentru echipele de conducere ale unor instituţii de stat au ieşit la iveală. Este vorba despre Regia Autonomă a Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa şi despre Registrul Auto Român. Şefii acestor instituţii primesc prime de 549, respectiv 215 mii de lei, dacă îşi îndeplinesc criteriile de performanţă stabilite prin contract.

Pe lângă Romatsa şi Registrul Auto, şi alte instituţii de stat se bucură de mărirea bugetelor. Bugetul alocat Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi pentru contractul de mandat a ajuns de la 153 la 171 de mii de lei. Nici conducerea Metrorex nu se poate plânge, întrucât fondurile de la buget alocate pentru îndeplinirea contractului de performanţă au crescut de la 193 la 212 mii de lei.



Antena3

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close