Antena 3 CNN Actualitate News First: OZN-ul de pe Otopeni, între mister şi secret militar (VIDEO)

News First: OZN-ul de pe Otopeni, între mister şi secret militar (VIDEO)

News First: OZN-ul de pe Otopeni, între mister şi secret militar <font color=red>(VIDEO)</font>
09 Iun 2008   •   15:39

?Suntem victimele unui teribil salt înainte al ingineriei. Datorită noii tehnologii, vedem lucruri pe care înainte nu le observam?, a declarat Alexandru Mironov, scriitor şi jurnalist român care a desfăşurat o bogată activitate de popularizare a ştiinţei şi a ?science fiction-ului? în TVR şi Radiodifuziune. Într-o intervenţie telefonică la News FM, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, acesta a vorbit despre imaginile cu obiecte zburătoare neidentificate care au fost prezentate de ?Gardianul? în ediţia de luni. ?Nu mă îndoiesc că un asemenea obiect ar fi putut să apară. Însă până nu voi vedea în faţa mea un OZN, nu cred că ies omuleţi mici şi verzi din el?, a spus Mironov.

Cotidianul citat a intrat în posesia unei înregistrări în care sunt surprinse imagini cu un obiect luminos pe Aeroportul ?Henri Coandă?, în luna mai a anului 2004. ?Filmul arată un obiect luminos, în culorile roşu şi verde, aparent static, prezent în zonă cel puţin 30 de minute, părând totuşi, în anumite momente, că se şi mişcă?, scrie Gardianul. ?Este un fenomen care se petrece în seara zilei de 11 mai 2004. Înregistrarea este făcută de o cameră de supraveghere a pistei 2 de pe Aeroportul Otopeni, care este îndreptată spre acest fenomen şi care încearcă să focalizeze pe cât poate?, a adăugat jurnalistul Andi Topală, la News First.

?Imaginile sunt autentice?, a asigurat Sorin Stoicescu, director al Direcţiei Generale de Aviaţie Civilă la acel moment, în cadrul Ministerului Transporturilor. ?Îmi aduc aminte că au fost asemenea evenimente. A fost analizată problema şi până la urmă nu s-a putut trage o anumită concluzie, de aceea nici nu a fost făcută public, pentru că nu puteam spune despre ce este vorba. Oricum, nu era ceva care să pună în pericol aviaţia civilă?, a declarat Stoicescu la News First, menţionând că fenomenul a fost studiat apoi şi de către MApN şi SRI.

Andi Topală, redactor şef adjunct Gardianul, a spus însă că este intrigantă atitudinea autorităţilor, care, în ciuda unor avertismente, ?ţin secrete anumite fenomene inexplicabile?, indiferent de natura lor, fie ?pentru a nu crea panică, fie pentru a nu dezvălui nişte secrete militare?. ?În primul rând, dacă nu a fost detectat pe radar nu înseamnă că a fost planeta Venus, aşa cum susţin specialiştii noştri în ufologie. Putea fi un obiect care nu este detectat de radar...?, spune Topală, completat de Sorin Stoicescu: ?american sau rusesc?. Andi Topală revine apoi şi spune că, indiferent dacă ?a fost o planetă sau o lanternă de pe câmp, autorităţile trebuiau să iasă şi să spună până acum?.

Fie că este vorba de planetă, lanternă, fulger globular sau resturi meteorice, totul este la nivelul presupunerilor, spun specialiştii. Scriitorul Ion Hobana, preşedintele Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate, a adăugat la rândul său, la News First, că nu se poate stabili despre ce este vorba atât timp cât nu se ştie poziţia corpului pe cer, pentru a vedea dacă a fost sau nu planeta Venus, şi nici ce au declarat operatorii turnului de control la aceea vreme. ?Dacă obiectul a rămas în raza camerelor de vederi jumătate de oră, este evident că el a fost observat şi de oameni. Care a fost opinia lor??, se întreabă scriitorul.



Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close