Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: "Ei aduc o plusvaloare societății noastre"

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: "Ei aduc o plusvaloare societății noastre"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care și-a exprimat aprecierea pentru aportul adus de această minoritate la dezvoltarea societății din România.

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni: "Ei aduc o plusvaloare societății noastre"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2023   •   08:39

"Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România și de a sublinia importanța contribuției acestora la dezvoltarea și modernizarea statului român”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Nicolae Ciucă a mai adăugat faptul că maghiarii din România au un rol important și contribuie, la fel ca celelalte minorități, la dezvoltarea societății.

"Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea, bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc o plusvaloare societății noastre.

Promovarea și afirmarea culturii, istoriei, identității etnice, lingvistice şi religioase ale minorităților naționale constituie caracteristici ale unei societăți mature, democratice și europene, iar România de astăzi are nevoie de energiile creatoare, de ideile și inspirația fiecărui cetățean, indiferent de etnie, de limbă, de religie.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu un oficial american. Programul Visa Waiver, dar şi cooperarea dintre România şi SUA, principalele teme de discuţie

În această zi specială, transmit cetățenilor români de etnie maghiară sincerele mele urări de sănătate, prosperitate și împliniri! La mulți ani!”, a încheiat premierul, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close