Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Mailat a vrut să se întoarcă în ţară acum o lună

Nicolae Mailat a vrut să se întoarcă în ţară acum o lună

Nicolae Mailat a vrut să se întoarcă în ţară acum o lună
06 Noi 2007   •   08:14
Nicolae Romulus Mailat, cetăţeanul de etnie rromă, acuzat de asasinarea Giovannei Reggiani, a vrut să se întoarcă în ţară acum o lună. El a solicitat Consulatului României de la Roma titlul de călătorie necesar, susţin jurnaliştii de la ?Adevărul?, dar a fost amânat de personalul consular. Informaţiile obţinute de ziarişti nu au putut fi confirmate deocamdată de Consulatul român de la Roma. Lui Mailat i s-a comunicat însă că întreaga procedură durează aproximativ o lună. Aşa că a renunţat. Informaţia a fost confirmată şi de concubina aceastuia care a declarat cotidianului "Il Messaggero", că, într-adevăr, Nicolae Mailat dorea să se întoarcă acasă.


Practic Mailat a fost blocat de aparatul birocratic extrem de stufos, lent şi ineficient prin care se desfăşoară activitatea consulară de la Roma, susţin jurnaliştii, lucru de altfel reclamat de nenumărate ori şi Asociaţia Românilor din Italia. În plus, personalul consular este insuficient pentru numărul mare de români care stau în capitala Italiei.

Surse din cadrul consulatului, citate de ?Adevărul?, susţin că s-au făcut în repetate rânduri cereri pentru suplimentarea personalului, dar imensul aparat birocratic al Ministerului Afacerilor Externe procesează prea greu astfel de date.

Între timp, Nicolae Romulus Mailat continuă să-şi susţină nevinovăţia. El susţine că nu a ucis-o ci doar a jefuit-o pe Giovanna Reggiani. Mailat a fost arestat pentru omucidere voluntară şi jaf, după ce o femeie din tabara de nomazi unde locuia l-a reclamat ca fiind cel care a agresat-o pe Giovanna Reggiani.

Poliţia italiană urmează să stabilească data interogatoriului pentru femeia care a ajutat la prinderea lui Mailat. "Îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat Giovannei Reggiani, dar eu i-am furat doar geanta", a afirmat Mailat în discuţia cu avocatul Piero Piccinini. Românul se află în prezent în închisoarea Regina Coeli. El este ţinut la izolare din cauza ameninţărilor cu moartea primite din partea altor deţinuti.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close