Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu cere medicilor de familie să schimbe mentalitatea românilor

Nicolăescu cere medicilor de familie să schimbe mentalitatea românilor

Nicolăescu cere medicilor de familie să schimbe mentalitatea românilor
28 Feb 2008   •   12:14

Ministrul Eugen Nicolăescu a cerut joi medicilor de familie să schimbe mentalitatea românilor faţă de sănătate. Mai precis, să încerce să-i conştientizeze pe români cât de important este să mergi la medic şi atunci când nu te doare nimic. Prevenţia, fiind mai bună decât tratamentul. Ministrul Nicolăescu a prezentat datele unui barometru al stării de sănătate, din care reiese că românii au o părere bună despre sănătatea lor, în timp ce rezultatele medicale indică riscuri pentru boli grave.

Ministrul Sănătăţii a cerut medicilor de familie să-i convingă pe români cât de important e medicului de familie şi cât de importantă este prevenţia.

Nicolăescu a prezentat în premieră date dintr-un baromeru al serviciilor de sănătate pentru anul 2007. Acestea arată că aproape jumătate dintre români au o părere bună despre starea lor de sănătate. Ministrul spune că aceste date nu concordă însă cu rezultatele.

Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Adică, oamenii sunt mai bolnavi de cât ştiu, în cele mai multe cazuri. De aceea, spune ministrul, mentalitatea românilor trebuie schimbată.

?Trebuie să lucrăm la atitudinea oamenilor, la modul în care percep ei sănătatea?, spune ministrul sănătăţii.

Nicolăescu a anunţat că până la 15 mai medicii de familie trebuie să primească laptopurile şi imprimantele portabile care să le uşureze munca. Medicii de familie au primit încă o veste bună, legat de promovarea unei ordonanţe de urgenţă prin care cadrele medicale vor putea să îşi cumpere spaţiile în care funcţionează cabinetele.

Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, spune Eugen Nicolăescu, trebuie reluat în următorii 5 ani pentru o corectă evaluare a riscurilor de îmbolnăvire şi pentru aplicarea măsurilor de prevenţie.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close