Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: Criza medicamentelor compensate şi gratuite, "o minciună" inutilă

Nicolăescu: Criza medicamentelor compensate şi gratuite, "o minciună" inutilă

Nicolăescu: Criza medicamentelor compensate şi gratuite, "o minciună" inutilă
21 Iul 2008   •   18:32

Noua listă de medicamente compensate şi gratuite este sublimă, dar unele medicamente lipsesc cu desăvâşire. Producătorii se plâng că nu au autorizaţie să comercializeze medicamentele din noua listă, însă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că mult discutata criză este "o minciună" şi a cerut verificarea tuturor farmaciilor. Nicolăescu spune că farmaciştii, importatorii şi distribuitorii de medicamente au iscat un scandal inutil şi au lansat zvonuri nefondate privind o criză în domeniu pentru a crea panică în rândul populaţiei.

Eugen Nicolăescu a avertizat că medicii şi farmaciştii care de la intrarea în vigoare a noii liste nu au făcut altceva decât să o conteste vor fi responsabili pentru orice neregulă apărută în tratamentul bolnavilor. De partea cealaltă, reprezentanţii producătorilor şi importatorilor de medicamente dau asigurări că bolnavii nu vor avea de suferit din cauza proastei aprovizionări, dar că situaţia trebuie remediată rapid.

Între timp şi farmaciştii sunt afectaţi de situaţia apărută în urma introducerii noii liste de medicamente. În concluzie, distribuitorii de medicamente şi farmaciştii reproşează Ministerului că a impus o măsură neanunţată din timp.

Antena 3
 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close