Antena 3 Actualitate Nicolăescu i-a cerut managerului de la "Marie Curie" să-şi dea demisia: "Dacă nu o face, îl demit"

Nicolăescu i-a cerut managerului de la "Marie Curie" să-şi dea demisia: "Dacă nu o face, îl demit"

de M.Z.    |    08 Iul 2013   •   20:29
Nicolăescu i-a cerut managerului de la "Marie Curie" să-şi dea demisia: "Dacă nu o face, îl demit"
Sursa foto: Foto: Intact Images

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a cerut managerului Spitalului "Marie Curie" din Capitală, Gabriel Smarandache, să-şi înainteze demisia până marţi, în caz contrar el fiind demis, deoarece managementul acestei unităţi este "sub orice critică".

Mai exact, că secţiile de chirurgie cardiovasculară şi de terapie intensivă neonatologie din spital, deşi dotate la standarde europene, nu sunt în funcţiune. 

"Aduci asistenţi medicali şi doctori în aceste secţii, dar după câteva luni în care nu faci nimic doctorii pleacă, iar asistentele sunt mutate în alte secţii. Asta înseamnă dezinteres total", a declarat Nicolăescu, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai arătat că acestea sunt două secţii importante, în contextul în care în România ar trebui să se facă cel puţin încă 1.800 de intervenţii chirurgicale cardiace la nou-născuţi pe an, pentru a trata toate cazurile.

"Discutând cu şefi de secţii, cu comitetul director am înţeles că trebuie să aplic măsuri foarte dure. Una este schimbarea managementului, dar, mai mult decât schimbarea managerului, a întregului consiliu de administraţie. În acestă săptămână vom face primul pas, schimbarea managerului. Într-o primă etapă, i-am cerut demisia. Dacă acel manager va avea bun simţ îşi va da demisia, dacă nu va trebui să îl demit. Ceea ce voi face în această săptămână", a declarat luni ministrul Sănătăţii. 

Nicolăescu anunţa vineri, după discuţia cu conducerea Spitalului Marie Curie că este total nemulţumit de managementul unităţii sanitare bucureştene apreciind că anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs, şi strategia pe termen lung pentru atragerea specialiştilor puteau fi rezolvate prin soluţii manageriale.×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close