Antena 3 CNN Actualitate Nicolăescu: Jurnaliştii care vorbesc de ?criza Sănătăţii? ar trebui concediaţi

Nicolăescu: Jurnaliştii care vorbesc de ?criza Sănătăţii? ar trebui concediaţi

Nicolăescu: Jurnaliştii care vorbesc de ?criza Sănătăţii? ar trebui concediaţi
29 Feb 2008   •   14:47

Eugen Nicolăescu a discutat în cadrul emisiunii Live cu Anca Florea de la postul de radio News FM despre problemele pe care le întâmpină ministerul pe care îl conduce în demararea şi derularea reformelor din sistemul sanitar. Cu această ocazie el a lansat acuzaţii dure la adresa presei, şi în special la adresa postului de televiziune Realitatea TV, despre care spune că este un ?post ticălos? care ?practică o manipulare urâtă şi grosolană?.

Nicolăescu a declarat că, în momentul în care a acceptat funcţia de ministru în guvernul Tăriceanu, era conştient de situaţiile dificile pe care le va avea de întâmpinat. Cu toate acestea el spune că nu poate ignora ?mitocănia?, ?intoxicarea?, ?minciuna? sau ?manipularea? din presa autohtonă. Pentru a-şi întări afirmaţiile, ministrul Sănătăţii a dat exemplu reporterii pe care i-a remarcat cu ocazia conferinţelor de presă. El a declarat că este deranjat de faptul că o parte dintre ei, pentru a fi cât mai incomozi cu putinţă, primesc permanent prin telefon indicaţii şi recomandări referitoare la întrebările ce pot fi puse.

În opinia sa, de altfel, jurnaliştii care vorbesc de peste un an despre criza din sistemul sanitar ?ar trebui să fie daţi afară?. El a explicat că termenul de ?criză? defineşte o situaţie de scurtă durată, iar folosirea acestui termen pentru a defini situaţia actuală din sistemul sanitar le dovedeşte incompetenţa profesională.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close