Antena 3 Actualitate Nicolai vs. Băsescu. Curtea Constituţională a amânat decizia

Nicolai vs. Băsescu. Curtea Constituţională a amânat decizia

06 Feb 2008   •   09:54
Nicolai vs. Băsescu. Curtea Constituţională a amânat decizia

Curtea Constituţională a amânat judecarea sesizării guvernului privind refuzul preşedintelui Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai ministru al Justiţiei. Potrivit executivului, preşedintele poate solicita motivat reanalizarea candidaturii propuse de primul-ministru, doar că nu are drept de veto. De asemenea se mai atrage atenţia asupra faptului că preşedintele poate interveni în numirea unui ministru doar în absenţa premierului. Traian Băsescu a afirmat în repetate rânduri ca nu o va accepta niciodată pe Norica Nicolai pe postul de ministru al Justiţiei. În sesizarea trimisă judectorilor Curţii constituţionale, Guvernul cere instituţiei să constate că refuzul preşedintelui Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai ministru al Justiţiei contravine legii fundamentale.

Şeful statului, se arată în sesizare, poate cere o altă nominalizare, dar în cazul în care premierul îşi menţine propunerea este obligat să treacă la învestire.

Principalul argument invocat de şeful statului în momentul în care a refuzat nominalizarea Noricăi Nicolai a fost activitatea acesteia de procuror.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close