Antena 3 CNN Actualitate Nicolas Sarkozy, Angela Merkel şi Gordon Brown vin miercuri în România

Nicolas Sarkozy, Angela Merkel şi Gordon Brown vin miercuri în România

Nicolas Sarkozy, Angela Merkel şi Gordon Brown vin miercuri în România
01 Apr 2008   •   19:02

România se transformă în următoarele trei zile într-o adevărată fortăreaţă a celor mai puternici oameni din lume. Summitul NATO organizat la Bucureşti îi aduce în ţară pe liderul de la Casa Albă, George Bush, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, şi pe premierul britanic Gordon Brown. Deşi preşedintele american a sosit în România de marţi, cele mai multe delegaţii străine care participă la summit sosesc în Capitală miercuri.

Gordon Brown, premierul Marii Britanii, va fi însoţit de ministrul britanic al Apărării şi de şeful Statului Major, şi va avea întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Prim-ministrul României se va mai întâlni, tot miercuri, şi cu secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, precum şi cu Ellen Tauscher, membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii.

Şi cancelarul german Angela Merkel este aşteptat la Bucureşti miercuri, în jurul prânzului. Ea va fi însoţită de ministrul german al Apărării şi de cel de Externe, alături de care va participa, în cursul serii, la o recepţie oferită de premierul României delegaţiilor participante la summit-ul NATO.

Joi, Tăriceanu se va întâlni, printre alţii, conform programului actual, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru ca în ultima zi a reuniunii să aibă o întrevedere cu preşedintele american George W. Bush.

Citiţi şi ŤAir Force One a aterizat la Bucureşti. George W. Bush a sosit în Româniať

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close