Antena 3 CNN Actualitate Nicolas Sarkozy: Franţa nu va trăda niciodată România!

Nicolas Sarkozy: Franţa nu va trăda niciodată România!

Nicolas Sarkozy: Franţa nu va trăda niciodată România!
04 Feb 2008   •   16:14

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a declarat în Plenului Camerelor Reunite ale Parlamentului că Franţa este o ?prietenă fidelă şi complet angajată a României, pe care nu o va trăda niciodată?. Sarkozy şi-a început discursul în faţa parlamentarilor români spunând că se află într-un loc ?încărcat de o istorie dureroasă, dar care stă mărturie a renaşterii României, o Românie democratică, europeană". "A existat entuziasm, au existat deziluzii, dar azi România este membră cu statut intergal al UE", a continuat preşedintele din Hexagon.

Sarkozy: Franţa este o prietenă fidelă a României -

Preşedintele de la Elysee a vorbit şi despre faptul că Franţa este al treilea partener economic al României. Dacia face parte din cele 10 cel mai bine vândute maşini din Franţa, ?aşa că sunt mândru să fiu preşedinte al Franţei şi să vin în România, o ţară membră a comunităţii europene?.

Unul dintre principalele elemente enunţate de Nicolas Sarkoyz în discursul susţinut în Parlament a fost cel al migraţiei. Mişcarea liberă a oamenilor este un obiectiv major al UE. ?Dar este inacceptabil ca în cadrul UE să avem acum 27 de cadre legislative ale migraţiei. Trebuie să facem un pact comun?, a precizat el.

?Azi, prietenia dintre România şi Franţa este un atu în Europa. Fiţi mândrii că sunteţi români, aşa cum sunt eu mândru că sunt francez. Europa nu se poate construi pe negarea naţiunilor?, a declarat preşedintele francez.

În încheierea discursului, Nicolas Sarkozy a rostit: ?Europa are nevoie de România. Vive la Roumanie, vive la France et vive l'Europe!?

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a sosit luni la Bucureşti. Ceremonia primirii oficiale a preşedintelui Franţei a avut loc la Palatul Cotroceni, unde s-au desfăşurat şi discuţiile cu preşedintele Traian Băsescu. După întâlnirea de la Cotroceni, Nicolas Sarkozy s-a îndreptat spre Palatul Parlamentului, unde a fost primit de preşedintele senatului, Nicolae Văcăroiu. Vizita în România a lui Sarkozi s-a încheiat în jurul orei 18.00.

CITIŢI AICI DISCURSUL LUI SARKOZY LA COTROCENI

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close