Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan a anunțat prima demitere pe care o face în calitate de primar general

Nicușor Dan a anunțat prima demitere pe care o face în calitate de primar general

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat luni care va fi prima sa decizie ca primar general. Este vorba despre demiterea directorului Direcţiei Juridice. Acesta a adăugat că doreşte să fi contractată o companie care să facă audit la Primăria Generală şi instituţiile din subordine.

Nicușor Dan a anunțat prima demitere pe care o face în calitate de primar general
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    28 Sep 2020   •   22:30

Rezultatele auditului ar putea veni însă abia după 6 luni, deoarece mai întâi e nevoie de un vot în acest sens în Consiliul General, apoi de o procedură de achiziţii. Întrebat care ar fi prima decizie importantă la PMB, Nicuşor Dan a răspuns: „Demiterea directorului Direcţiei Juridice”.

Nicușor Dan a subliniat și că îşi va respecta promisiunea de transparenţă totală la Primăria Capitalei şi a instituţiilor din subordine.  „Nu numai pe trecut, ci şi pe viitor. Este o promisiune de transparenţă totală în Primărie şi în instituţiile din subordine, şi cred că, cu votul Consiliului General, o să obligăm şi primăriile de sector să facă acelaşi lucru. Asta este o promisiune.

Pe afacerile de corupţie, de care am vorbit în campania asta electorală, fără îndoială ne vom duce către ele. Ne vom duce şi pe marile dosare de retrocedări. Adică, cred că sunteţi şi dumneavoastră curioşi, cum sunt şi eu, cum de au fost împropietăriţi oameni în Parcul Herăstrău.

Vreau să spun un lucru, nu ăsta este obiectivul meu, adică cred că mandatul meu, pe care mi l-au dat bucureştenii, este să rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oraş şi să îi dau o direcţie de dezvoltare. Adică să atragem mari investiţii în Bucureşti, să îl profilăm pe piaţa globală ca centru de IT, să avem centre de conferinţe, să aibă loc aici evenimente de business, să vină o agenţie europeană să se instaleze la Bucureşti”, a explicat Nicușor Dan, la B1.

 

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close