Antena 3 CNN Actualitate Nicusor Dan face curăţenie în primărie. Vrea să dea afară directorii lui Firea şi să-i desfiinţeze Companiile Municipale

Nicusor Dan face curăţenie în primărie. Vrea să dea afară directorii lui Firea şi să-i desfiinţeze Companiile Municipale

Nicuşor Dan începe curăţenia în Primăria Capitalei. Edilul ales a declarat astăzi că acordul cu forţele politice din timpul campaniei a fost ca, odată ajuns în funcţia de primar, să fie desfiinţate Companiile Municipale înfiinţate de fostul primar, Gabriela Firea. Vor mai rămâne însă companii vitale, cum este Termoenergetica, cea care a preluat activitatea fostului RADET, a explicat Nicuşor Dan.

Nicusor Dan face curăţenie în primărie. Vrea să dea afară directorii lui Firea şi să-i desfiinţeze Companiile Municipale
Sursa foto: foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    30 Sep 2020   •   22:15

Primarul ales al Capitalei a vorbit despre măsurile imediate pe care le va lua odată ce va fi instalat în funcţie, peste aproximativ două săptămâni. Nicuşor Dan spune că primul lucru pe care îl va face este să demită oameni din aparatul administrativ al fostului primar, precum şi să desfiinţeze multe Companii Municipale înfiinţate de fostul primar Gabriela Firea.

"Dincolo de începerea tuturor procedurilor pentru marile probleme pe care Bucureştiul le are, termoficare, trafic, poluare, o să vedeţi nişte demiteri de oameni din aparat, pentru că, dacă oamenii ăia au încălcat legea şi Instanţa a decis asta, nu putem să continuăm cu ei.", a spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va schimba toţi şefii de Companii Municipale şi dacă va desfiinţa Companiile Municipale înfiinţate de Gabriela Firea, Nicuşor Dan a răspuns: "Este o decizie pe care o să o ia Consiliul General, acordul politic la care ne-am angajat vizează desfiinţarea marii majorităţi a Companiilor Municipale, desfiinţarea."

"E obligatoriu ca Termoenergetica să rămână, pentru că este cea care a preluat atribuţiile RADET şi cea care are delegat serviciul de termoficare, există şi oameni şi contracte în curs care, în optica mea, trebuie să vină... şi oamenii şi contractele să fie preluate de adminsitraţiile din care aceste companii, de fapt, au plecat."

1

Întrebat despre proiectele fostului primar, Gabriela Firea, cel al donatorilor de plasmă care primeau vouchere, sau cel cu analizele gratuite, primarul ales al Capitalei a declarat: "Acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal pentru că să îi stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal, pentru că încurajezi oameni care nu sunt sinceri şi îi pot pune în pericol pe cei cărora le donează sânge."

Nicuşor Dan a fost astăzi în vizită de lucru la Ministerul de Finanţe, iar la final a vorbit despre discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Florin Cîţu

2

"Bucureştiul are o problemă mare şi o oportunitate mare, problema mare este că datoriile curente sunt mari, la acest moment, pentru că administraţia precedentă nu şi-a planificat foarte bine veniturile şi şi-a făcut cheltuielile pe nişte venituri nerealiste, aşa cum o spunem de doi, tre ani. Oportunitatea mare pe care Bucureştiul o are este că gradul de îndatorare nu este foarte mare, şi atunci noi trebuie să facem împreună mai multe lucruri."

"În primul rând trebuie să recâştigăm încrederea pieţei financiare (...), trebuie să refinanţăm diversele datorii pe care Bucureştiul le are şi aici ajutorul Ministerului de Finanţe este esenţial pentru a ne duce către dobânzi cât mai mici."

 

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close