Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan anunță noi tramvaie în Bucureşti şi lucrări de 200 de milioane de euro

Nicușor Dan anunță noi tramvaie în Bucureşti şi lucrări de 200 de milioane de euro

Noi tramvaie vor fi achiziționate pentru București și vor fi furnizate în anul 2022, a anunțat primarul Capitalei Nicușor Dan.

Nicușor Dan anunță noi tramvaie în Bucureşti şi lucrări de 200 de milioane de euro
Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului București
de Georgiana Adam    |    11 Mai 2021   •   15:06

"Furnizarea primului tramvai peste 15 luni, in august 2022, urmand sa fie furnizate 4 tramvaie in fiecare luna, cu lungimea de 36 de metri, adica mari, potrivite pentru Bucuresti", a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 11 mai. 

Primarul Capitalei a precizat că infrastructura tramvaielor din București este învechită și că reparațiile pentru calea de rulare a tramvaielor ar valora aproximativ 200 de milioane de euro, iar 100 de tramvaie vor circula pe 8 linii în tot Bucureștiul. 

"Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă.

Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună", a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a mai anunțat începerea lucrările la sistemul de termoficare. În prezent, reparațiile sunt în desfășurare doar pe tronsonul Rahova, iar pentru celelalte patru termenul de depunere a ofertelor este 7 iunie. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan tramvai București
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close