Antena 3 CNN Actualitate Ninel Potârcă, fost candidat la Preşedinţie, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare

Ninel Potârcă, fost candidat la Preşedinţie, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare

Ninel Potârcă, fost candidat la Preşedinţie, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Dec 2012   •   11:42
Fostul candidat la Preşedinţie Constantin Ninel Potârcă a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, într-un al doilea dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 18,6 milioane de lei. Sentinţa nu este definitivă, relatează Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis, după două amânări de pronunţare a sentinţei, ca Ninel Potârcă să fie condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare, la care se adugă încă o periodă de doi ani de interzicere a unor drepturi civile, precum dreptul de a alege şi a fi ales sau a ocupa funcţii publice.

Fratele fostului candidat la Preşedinţie, Toma Potârcă, a fost condamnat şi el la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru un an având şi acesta interzise drepturile civile electorale.

Potârcă a fost candidat la Preşedinţie. El şi-a lansat candidatura în 15 octombrie 2009 într-o caleaşcă, plecarea făcându-se de la palatul său din cartierul Meteor. Caleaşca a ajuns apoi la Coloana Infinitului, unde liderul filialei Gorj a Partidei Romilor, consilierul judeţean din partea PSD Nelu Pavel, l-a proclamat pe Potârcă drept "Obama de Meteor", candidatul mergând apoi la Bucureşti pentru a-şi depune actele la Biroul Electoral Central.

Potârcă a administrat de-a lungul anilor mai multe firme, care s-au ocupat în special de colectarea de fier vechi. El a avut pe rolul instanţelor mai multe procese cu Direcţia Finanţelor Publice Gorj, fiind acuzat că prin firmele sale a prejudiciat bugetul de stat cu zeci de milioane de lei.


 

 

×
Subiecte în articol: candidat presedintie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close