Antena 3 CNN Actualitate Ninsoare ca în plină iarnă, în nordul ţării

Ninsoare ca în plină iarnă, în nordul ţării

Ninsoare ca în plină iarnă, în nordul ţării
26 Mar 2008   •   08:27

Iarna s-a întors marţi seară în mai multe judeţe ale ţării. Deşi luna martie este pe sfârşite, în mai multe localităţi din Mureş, Satu Mare sau Maramureş a nins ca în lunile de iarnă. În Făgăraş, DN 1 este acoperit de un strat gros de nea, iar pe DN 18 zăpada atingea aseară 10 centimetri. Ninsoarea le-a dat bătăi de cap şoferilor care s-au aventurat cu maşinile neechipate pe drumul care face legătura între Baia Mare şi Sighetul Marmaţiei.

Oamenii au aşteptat în zadar maşinile de deszăpezire, fiindcă firma care se ocupa de curăţarea drumului şi-a încheiat contractul. Într-un final, şi-au făcut apariţia câteva utilaje ale primăriei, care n-au putut face mare lucru. Astfel, unii şoferi au rămas în maşini peste noapte.

Cele mai mari probleme au fost însă pe Drumul Naţional 17, care face legătura între Borşa şi Câmpulung-Moldovenesc. Aici, mai multe TIR-uri au rămas înzăpezite.

În Sighişoara, angajaţii de la drumuri au pus mâna pe lopeţi şi au aruncat material antiderapant pe şosea.

Şi în judeţul Braşov autorităţile au fost depăşite de situaţie. În Făgăraş, pe DN 1, stratul de zăpadă a atins 10 centimetri.

Pe drumul care leagă Braşovul de Târgu Mureş s-a circulat cu dificultate din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse.

Antena 3

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close