Antena 3 CNN Actualitate Ninsorile au acoperit întreaga Europă

Ninsorile au acoperit întreaga Europă

Ninsorile au acoperit întreaga Europă
03 Ian 2008   •   08:26

Iarna s-a instalat şi în alte ţări din Europa, unde ninsorile şi temperaturile joase creează probleme cetăţenilor. În Ungaria, zăpada atinge în unele locuri 15 centimetri. În Bulgaria, la graniţa cu România, circulaţia se desfăşoară cu dificultate, iar în Marea Britanie, căderile masive de zăpadă au provocat întârzieri în transportul public. În ultimele ore, în Ungaria, stratul de zăpadă a atins în unele locuri până la 15 centimetri. Trenurile au avut miercuri unele mici întârzieri, însă circulaţia rutieră se desfăşoară normal pe toate drumurile naţionale. Deocamdată, niciun zbor internaţional nu a fost anulat de pe aeroportul din Budapesta.

În Bulgaria, situaţia este critică. Multe drumuri naţionale sunt blocate, iar unele sate au rămas fără curent electric. Principalele trei porturi de la Marea Neagră au fost închise. Pe aeroporturile din Sofia şi Plovdiv au fost anulate mai multe curse internaţionale.

În nordul Greciei, la graniţa cu Bulgaria, căderile masive de zăpadă şi vântul puternic au îngreunat circulaţia. Autorităţile de la Atena au impus restricţii pentru vehiculele care vin dinspre Bulgaria. Dacă nu sunt echipate corespunzător, acestora nu le este permis accesul în ţară.

În Marea Britanie, temperaturile sunt extrem de coborâte, iar metereologii avertizează că în următoarele trei zile gerul se va accentua. În plus, căderile masive de zăpadă au produs întârzieri în transporturile publice. Pentru joi după-amiază sunt prevăzute ninsori şi mai puternice.

Antena 3

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close