Antena 3 CNN Actualitate Niţu, despre dosarele Revoluţiei: Nu există o aplecare specială, decât cea prevăzută de lege

Niţu, despre dosarele Revoluţiei: Nu există o aplecare specială, decât cea prevăzută de lege

Niţu, despre dosarele Revoluţiei: Nu există o aplecare specială, decât cea prevăzută de lege
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mai 2013   •   12:16

Noul procuror general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi, referitor la dosarele Revoluţiei din 1989, în legătură cu care preşedintele Traian Băsescu a cerut clarificări, că nu există pentru acestea o "aplecare specială" sau o alta decât cea prevăzută de lege, informează Mediafax.
   
"Ne vom concentra asupra acestor dosare ca şi asupra altor dosare. Nu există o aplecare specială sau o aplecare altfel decât cea prevăzută de lege", a declarat Niţu, după ceremonia de instalare a noilor şefi ai PICCJ, DNA şi DIICOT.
   
Întrebat dacă în legătură cu aceste dosare va da răspunsul într-un an, aşa cum a cerut şeful statului, noul procurorul general a spus: "Să analizăm, să vedem ce se întâmplă la nivelul instituţiei. Au trecut doi ani de când am plecat din această instituţie şi unele lucruri s-au schimbat. Vom evalua".
   
În acelaşi context, Niţu a fost întrebat de jurnalişti dacă va cere o verificare a dosarelor Revoluţiei, el menţionând că "vom verifica sau vom analiza întreaga activitate, ca să vedem cum ne situăm şi ce avem de făcut în continuare".
   
O parte a jurnaliştilor au continuat întrebările pe acest subiect, chestionându-l pe Niţu cu privire la activitatea sa în perioada în care a fost adjunct al procurorului general. Tiberiu Niţu nu a mai răspuns, le-a întors spatele ziariştilor şi a plecat.
   
Pe acelaşi subiect, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, la ieşirea de la Ministerul Public, că solicitarea şefului statului este, în opinia lui, a "oricărui român care vrea să afle ce s-a întâmplat la Revoluţie".
       
Noii şefi ai PICCJ, DNA şi DIICOT au fost instalaţi în funcţii joi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Public, la care au mai participat premierul Victor Ponta şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală.
   
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că a semnat decretele de numire în funcţii pentru toţi cei şase procurori nominalizaţi la funcţiile de conducere din Parchete.
   

×
Subiecte în articol: revolutie Tiberiu Niţu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close