Antena 3 CNN Actualitate Noapte albă la porţile grădiniţelor, pentru a prinde un loc pentru copii (VIDEO)

Noapte albă la porţile grădiniţelor, pentru a prinde un loc pentru copii (VIDEO)

Noapte albă la porţile grădiniţelor, pentru a prinde un loc pentru copii <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Iun 2008   •   08:23

Grădiniţele sunt luate cu asalt de părinţi nu numai în Capitală, dar şi la Constanţa, acolo unde zeci de părinţi şi bunici au făcut noapte albă în faţa porţilor închise, ca să ocupe locuri pentru cei mici. Asta în timp ce autorităţile susţin că situaţia este sub control. La miezul nopţii, în faţa grădiniţelor cu program prelungit din Constanţa, părinţii şi bunicii erau deja la rând şi verificau listele de aşteptare.

Oamenii spun că sunt demult în căutări pentru un loc la grădiniţă, însă nu au reuşit să facă nimic din timp. Şi cum nu îşi pot permite să-şi piardă zile întregi cu înscrierile, au sosit cu noaptea în cap. ?Am pierdut zile de muncă, dar ele înseamnă bani. Eu mi-am luat două zile de concediu?, povesteşte o mămică în căutare de grădiniţă pentru copilul ei.

CRIZA GRĂDINIŢELOR:


Îmbrăcaţi cu haine groase, alţii veniţi cu paturile de acasă, oamenii au aşteptat ore în şir în speranţa că vor reuşi să îşi înscrie copiii. Deşi conducerea inspectoratului şcolar a anunţat că sunt locuri disponibile în majoritatea grădiniţelor, părinţii nu vor să renunţe la statul la cozi.

Ar exista o soluţie - grădiniţele particulare. Dar puţini sunt cei care îşi permit acest lux. Părinţii ştiu foarte bine că, dacă pierd locurile la grădiniţele de stat, nu îşi vor mai putea da copiii la grădiniţă anul ăsta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close