Antena 3 CNN Actualitate Noi detalii în cazul bătrânului ucis de trei minori în Buzău | Copiii au fost duşi la control psihiatric

Noi detalii în cazul bătrânului ucis de trei minori în Buzău | Copiii au fost duşi la control psihiatric

Apar noi detalii în legătura cu crima din Buzău, acolo unde trei copii ar fi ucis în chinuri groaznice un bătrân de 81 de ani, pe care l-ar fi lovit până și-a dat ultima suflare pentru a-i fura bicicleta.

Noi detalii în cazul bătrânului ucis de trei minori în Buzău |  Copiii au fost duşi la control psihiatric
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Cristi Popovici    |    25 Mar 2023   •   19:48

Minorii au 9, respectiv 10 și 15 ani și ar fi comis atrocitatea chiar la via deținută de bătrân. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Acolo, în loc să-l ajute la treburi, copiii au decis să îi fure bicicleta. De la furt până la crimă a mai fost doar un pas. Copiii s-ar fi năpustit asupra bătrânului cu o ploaie de lovituri.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit fără haine, dar plin de vânătăi. Urmele de pe mâinile victimei îi fac pe anchetator să creadă că ucigași l-au legat, dar bătrânul a reușit inițial să scape.

După descoperirea macabră, pe fir au intrat atât polițiștii, cât și cei de la Protecția Copilului.

"Deja am luat legătura cu DGASPC-ul. I-am chemat pe minori împreună cu reprezentanții legali. Sunt în momentul de față sunt la noi. Dacă se va impune o măsură de protecție, vom vedea.

Şi noi am rămas efectiv șocați acest lucru. Nu știu dacă realizează ei gravitatea faptelor lor. Sunt niște copii. Pentru ei a fost o joacă, să zic, nu știu. Vor fi consiliați psihologic de către specialiști din cadrul DGASPC-ului", spune Ionuţ Ştefan, director Direcția de Asistenţă Socială. 

Crima comisă de cei doi copii, de nouă, respectiv 10 ani, cu ajutorul unui adolescent în vârstă de 15 ani, a șocat întreaga comunitate.

"Ce să mai zic. Dacă un copil să stai în casa ta şi să te omoare în casă? Om bătrân cu om de 81 de ani, un om liniștit, un om muncitor, un om", spune un localnic.

"Copiii ăștia neastâmpărați au mers cu ziua, mai ajuta pe acasă la treburi și crezând că are bani în casă, s-ar fi dus pe acolo. Noaptea l-ar fi omorât, l-ar fi legat de picioare, l-a dezbrăcat în pielea goală", mai spune un localnic.

Cei trei copii provin din familii sărace, dar nimeni n-a crezut că-s capabili de jaf, cu atât mai puțin de crimă.

"Acești minori provin din familiile monoparentale, sunt în atenția noastră de mai mult timp, în sensul că sunt beneficiari de prestații sociale, respectiv ajutor social și alocații de susținere familială.

În general, ei nu au creat probleme majore, însă au mai fost mici probleme pe la școală", a mai spus Ionuţ Ştefan, director Direcția de Asistenţă Socială. 

Cei trei copii suspecți de crimă vor fi audiați abia după finalizarea necropsiei, care va stabili cu exactitate ce a adus la decesul bătrânului de 81 de ani.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, copiii și-ar fi recunoscut deja fapta în fața polițiștilor. Mai mult, băieții de  9 și 10 ani au fost internați in centrul de primire în regim de urgență al DGASPC Buzău, iar cel de 15 ani a rămas internat la centrul de Neuropsihiatrie Infantilă Buzău.

×
Subiecte în articol: batran ucis copii Buzau
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close