Antena 3 CNN Actualitate Noi infractori informatici reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti şi Ialomiţa

Noi infractori informatici reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti şi Ialomiţa

Noi infractori informatici reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti şi Ialomiţa
17 Iul 2008   •   18:54

Fără legătură cu reţeaua de infractori vânaţi cu ajutorul FBI, poliţiştii au mai reţinut patru tineri acuzaţi de fraude informatice şi spălare de bani, în Bucureşti, Slobozia, Feteşti şi Amara. Cei patru se foloseau de carduri clonate pentru a cumpra de pe internet diferite produse.

Poliţiştii din Bucureşti şi Ialomiţa au percheziţionat locuinţele tinerilor de unde au ridicat mai multe obiecte de care aceştia se foloseau pentru a comite infracţiunile. Cinci persoane, dintre care două cu antecedente penale, au fost audiate de procurorii de la DIICOT Ialomiţa. Pentru patru dinstre suspecţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Aceştia sunt acuzaţi că, în perioada 2006 - 2008, au cumpărat de pe internet bilete de avion la companii low-cost cu carduri clonate sau accesate ilegal. Cei patru vindeau apoi biletele la negru. Totodată, anchetatorii au informaţii că membrii grupului erau specializaţi în frauda informatică. Cei patru postau pe internet anunţuri de vânzare pentru diverse bunuri şi, deşi primeau bani în avans, nu livrau niciodată marfa cumpărătorilor.

Antena 3
 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close