Antena 3 CNN Actualitate Norul de cenuşă nu este deasupra României şi nu sunt depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi

Norul de cenuşă nu este deasupra României şi nu sunt depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi

Norul de cenuşă nu este deasupra României şi nu sunt depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi
Sursa foto: cenusa
25 Apr 2010   •   11:46

Norul de cenuşă vulcanică nu va fi, duminică, deasupra teritoriului României, iar în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi, informează Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP), potrivit Mediafax.

Cele mai recente actualizări ale prognozei, elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centrul internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), arată că norul de cenuşă vulcanică nu se va situa, duminică, deasupra teritoriului României.

"Conform rezultatului modelului de dispersie şi a modelelor atmosferice de prognoză rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, considerăm că în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi datorate norului de cenuşă vulcanică pe teritoriul Romaniei", se mai arată în comunicatul ministerului.

În ceea ce priveşte calitatea aerului în România, din analizele efectuate în cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare se constată că s-a păstrat aceeaşi tendinţă, fără a exista depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorul PM10 (pulberi în suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni) şi pentru indicatorul dioxid de sulf.

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Cenuşa vulcanică emisă de vulcanul islandez Eyjafjoll începând cu 14 aprilie a provocat închiderea spaţiilor aeriene în Europa, paralizând o parte a traficului şi blocând la sol sute de mii de pasageri.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: nor cenusa Ministerul Mediului România
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close