Antena 3 CNN Actualitate Nou focar de coronavirus în România: 167 de persoane infectate la un centru social din Neamț

Nou focar de coronavirus în România: 167 de persoane infectate la un centru social din Neamț

Un nou focar de coronavirus a fost descoperit în Neamț unde 167 de persoane, angajați și beneficiari ai Centrului pentru recuperarea și reabilitarea persoanelor cu handicap (CRRPH) Păstrăveni, au fost testate pozitiv.

Nou focar de coronavirus în România: 167 de persoane infectate la un centru social din Neamț
Sursa foto: Pixabay.com
10 Mai 2020   •   16:23

Este vorba despre 100 de pacienți și 67 de angajați.

"Salariaţii COVID-19 pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu, au fost internaţi, iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu", a declarat Radu Firăstrău, director al DSP Neamț, la Digi 24.

S-a luat decizia ca beneficiarii cu forme ușoare sau cei care sunt asimptomatici să fie tratați în centru. De asemenea, s-a stabilit că “salariații care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate, iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru, de asemenea”, conform sursei citate.

Un alt focar de infectare este la Centrul pentru copii cu dizabilităţi "Sancta Maria" Piatra-Neamţ unde au fost confirmate 6 cazuri de COVID-19 la salariaţi şi 13 la tinerii aflaţi în instituţie, a spus Firăstrău.

Până în prezent, în județul Neamț au fost confirmate 761 de cazuri, dintre care 143 de persoane s-au vindecat. În total, de la începutul pandemiei, în Neamț au murit 35 de persoane.

×
Subiecte în articol: coronavirus Păstrăveni
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close