Antena 3 CNN Actualitate Nou sistem de transmitere de date între ambulanţe şi spitale (VIDEO)

Nou sistem de transmitere de date între ambulanţe şi spitale (VIDEO)

Nou sistem de transmitere de date între ambulanţe şi spitale <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Feb 2008   •   11:38

România este singura ţară care va avea, la nivel naţional, un sistem de transmitere a datelor din ambulanţele de transport către centrele de primiri urgenţe. La Ministerul Sănătăţii, a fost prezentat vineri noul sistem de transmitere de date între ambulanţe şi spitale. Este un sistem foarte util pentru că nu toate echipajele salvării au şi medic. Astfel, asistenţii medicali desemnaţi să intervină vor putea ţine legătura în permanenţă cu medicii din camerele de gardă ale spitalelor de urgenţă din Capitală.

La ministerul Sănătăţii a fost făcută vineri şi o demonstraţie cu aparatura cu care sunt dotate noile ambulanţe achiziţionate de minister -

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a explicat vineri că este vorba despre 700 ambulanţele de tip B (care nu au obligatoriu medic) ce vor fi echipate special pentru a putea transmite parametri pacientului de la locul intervenţiei la centrele regionale. Din cele 700 de ambulanţe de tip B, 120 au fost repartizate SMURD şi 580 serviciilor de ambulanţă.

Sistemul permite medicului să consulte bolnavul de la distanţă şi să indice asistentului sau paramedicului manevrele corecte pentru ca starea bolnavului să nu se deterioreze până când ajunge la spital. În funcţie de valoarea parametrilor vitali transmişi prin acest sistem, centrul regional poate lua decizia de a trimite la locul intervenţiei o ambulanţă de tip C cu medic sau un elicopter.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close