Antena 3 CNN Actualitate Nou vaccin împotriva cancerului de col uterin în farmacii

Nou vaccin împotriva cancerului de col uterin în farmacii

Nou vaccin împotriva cancerului de col uterin în farmacii
15 Oct 2007   •   17:02

De luni beneficiăm nu de unul, ci de două vaccinuri împotriva cancerului de col uterin. Un nou vaccin a fost lansat în farmacii. Conform statisticilor, cancerul de col uterin ucide o femeie la fiecare două minute. Cancerul de col uterin este produs de un virus, acesta fiind şi motivul pentru care producătorii de medicamente au putut dezvolta un vaccin care asigură protecţie aproape totală împotriva cancerului. 8 din 10 femei se infectează de-a lungul vieţii cu virusul care poate duce la cancer.

Vaccinul nu mai are efect dacă este făcut după ce se produce infectarea pe cale sexuală. De aceea, el este recomandat tinerelor care nu şi-au început încă viaţa sexuală.

În România, în fiecare an peste 2.000 de femei mor din cauza cancerului de col uterin. ?Dacă am începe acum vaccinarea populaţiei ar trebui să se reducă peste 10, 15 ani cu peste 75 la sută numărul cazurilor de cancer de col uterin în România?, prognozează profesor doctor Gabriel Bănceanu.

Vaccinul se găseşte deja în farmacii iar preţul de vânzare recomandat de producător este de 450 de lei. Pentru a se asigura protecţie totală este nevoie de trei doze, într-un interval de şase luni.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close