Antena 3 CNN Actualitate A fost descoperită o nouă mutaţie, mai periculoasă, a coronavirusului. Provine din Africa de Sud și imunologii sunt uluiți de ce este capabilă

A fost descoperită o nouă mutaţie, mai periculoasă, a coronavirusului. Provine din Africa de Sud și imunologii sunt uluiți de ce este capabilă

O nouă mutație a SARS-COV-2 mai periculoasă decât precedenta a fost descoperită de specialiști în Marea Britanie. Aceasta ar proveni de la persoane care au călătorit dinspre Africa de Sud și a cauzat o explozie a numărului de infectări în ultimele zile

A fost descoperită o nouă mutaţie, mai periculoasă, a coronavirusului. Provine din Africa de Sud și imunologii sunt uluiți de ce este capabilă
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    23 Dec 2020   •   22:40

''Datorită unei impresionante capabilităţi genomice a celor din Africa de Sud, am detectat două cazuri ale unei alte noi variante a coronavirusului în Marea Britanie. Ambele au fost în contact cu cazuri care au venit din această zonă în ultimele săptămâni'', a declarat ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, citat de Express.co.uk.

Apariția mutației de proveniență africană vine în contextul în care Marea Britanie se confruntă deja cu o tulpină caracterizată de specialiști drept foarte infecțioasă, respectiv cu 70% față de cele studiate până acum.

Ministrul britanic al sănătății a previzat că persoanele care au fost în contact apropiat cu noua tulpină se află deja în carantină. Acesta a subliniat că cei care călătorit în ultimele două săptămâni în Africa de Sud trebuie, de asemenea, să intre în carantină.

Noua tulpină de coronavirus, periculoasă pentru copii.

Tulpina de coronavirus care se transmite cu 70% mai ușor poate afecta și copiii. Este avertismentul oamenilor de știință din Marea Britanie.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că măsurile de prevenție sunt însă la fel de eficiente și pentru această mutație a virusului. În timp ce specialiștii caută răspunsuri, noua mutație a dus deja la prăbușirea burselor din Europa.

Printre mutațiile noii tulpinii de coronavirus, recent descoperite, se numără modificări ale modului în care aceasta ajunge în celulele umane. Astfel, noua variantă poate infecta copiii la fel de ușor ca pe adulți, explică epidemiologii din cadrul grupului de lucru al Guvernului britanic.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close