Antena 3 CNN Actualitate Nouă ONG-uri îl acuză pe Cioroianu de propunerea unor "măsuri de tip nazist"

Nouă ONG-uri îl acuză pe Cioroianu de propunerea unor "măsuri de tip nazist"

Nouă ONG-uri îl acuză pe Cioroianu de propunerea unor "măsuri de tip nazist"
05 Noi 2007   •   16:44

Nouă organizaţii non-guvernamentale au cerut demisia ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, condamnând modul în care acesta ar fi susţinut ?deportarea în deşertul egiptean a românilor care fac de râs ţara?. ?Faptul că ministrul de Externe propune public soluţia ca statul român să cumpere ?un teren în deşertul egiptean pentru a-i plasa pe cei care fac de râs România este o încălcare gravă a legislaţiei româneşti şi europene şi reprezintă o măsură de tip nazist?, se arată într-un comunicat transmis de mai multe ONG-uri, printre care Agenţia de Monitorizare a Presei, Institutul pentru Politici Publice, Liga Pro Europa şi Romani CRISS.

Organizaţiile neguvernamentale reamintesc că îndepărtarea unor persoane nedorite dintr-o ţară a fost folosită ca instrument în timpul Holocaustului, cu consecinţe grave pentru minorităţile care i-au căzut victimă. ?Într-o societate democratică, Justiţia se realizează de către autorităţi prin intermediul unor soluţii care să vină în sprijinul cetăţenilor şi în niciun caz prin adoptarea unor măsuri de deportare sau a unor soluţii extremiste, de factură nazistă?, se arată în comunicat.

Organizaţiile semnatare (Agenţia de Monitorizare a Presei, ACCEPT, Asociaţia Culturală TURN, Asociaţia Parteneri pentru Dezvoltare, Centrul de Resurse Juridice, European Roma Grass Roots Organisation, Institutul pentru Politici Publice, Liga Pro Europa şi Romani CRISS) cer demisia lui Adrian Cioroianu ?ca o dovadă de respect faţă de legislaţia naţională şi europeană în vigoare şi de 'comportament demn faţă de cetăţenii României?.

Cioroianu îşi cere scuze
Comparat cu Antonescu şi criticat pentru fascism, Adrian Cioroianu şi-a cerut scuze pentru declaraţia făcută vineri seara la Antena 3, când lansase ideea deportării violatorilor şi pedofililor în deşertul egiptean. ?Aceste soluţii au demonstrat că nu au fost viabile niciodată în istorie?, a replicat Emil Boc, liderul PD. Întrebat de ziarişti, ministrul de Externe a revenit astăzi cu precizări referitoare la declaraţiile sale, despre care spune că nu îl caracterizează.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close