Antena 3 CNN Actualitate Nouă persoane din Borşa, arestate preventiv pentru furt de utilaje agricole din străinătate

Nouă persoane din Borşa, arestate preventiv pentru furt de utilaje agricole din străinătate

Nouă persoane din Borşa, arestate preventiv pentru furt de utilaje agricole din străinătate
Sursa foto: DIICOT
18 Iul 2009   •   11:50

Procurorii DIICOT au prezentat vineri seară magistraţilor maramureşeni propunerile de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru 9 persoane din Borşa. Acestea sunt acuzate că ar fi implicate în furtul de utilaje agricole şi industriale din străinătate.

Cei nouă sunt acuzaţi de infracţiuni de furt calificat în formă agravantă, complicitate la furt calificat şi asocierea de grup de criminalitate organizată. Gruparea ar fi furat 20 de utilaje agricole şi industriale din străinătate în valoare totală de aproape trei milioane de euro. Ajunse în România, utilajele, în valoare de 100.000 ? 150.000 de euro fiecare, erau vândute cu preţuri sub 50.000 de euro sau închiriate pe sume mici. Peste 40 de persoane din judeţele Maramureş, Timiş, Cluj, Constanţa şi Arad sunt suspectate de implicare în reţea.

În timpul celor 60 de percheziţii efectuate de trupe impresionate de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi şi mascaţi efectuate la Borşa în dimineaţa zilei de joi, 15 persoane au fost ridicate şi duse la audieri. Totodată, alte 30 de persoane au fost invitate la sediul poliţiei din Baia Mare pentru a fi audiate în acelaşi dosar.

După zeci de ore de audieri, vineri seară procurorii au decis că pentru nouă dintre suspecţi există suficiente probe pentru a fi prezentaţi judecătorilor cu propuneri de arestare preventivă. Alţi doi fraţi din Borşa fuseseră deja prezentaţi la instanţă după ce au intrat cu maşina într-un baraj al jandarmilor în încercarea de a fugi. Unul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru ultraj, iar celălalt va fi cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi Borşa.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close