Antena 3 CNN Actualitate Noul arhitect şef: Bucureştiul va arăta a capitală europeană abia în 30 de ani

Noul arhitect şef: Bucureştiul va arăta a capitală europeană abia în 30 de ani

Noul arhitect şef: Bucureştiul va arăta a capitală europeană abia în 30 de ani
18 Sep 2008   •   09:00

Noul arhitect al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, consideră că Bucureştiul va arăta a capitală europeană abia peste 30 de ani. Acesta susţine că Bucureştiul este un oraş în criză, fără un brand specific. Pătraşcu a mai anunţat că, în curând, proprietarii vor fi obligaţi să îşi întreţină clădirile.

Noul arhitect şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu, susţine că haosul urbanistic din Bucureşti este rezultatul multor autorizaţii de construcţie absolut aberante.

?Bucureştiul este un oraş în criză, fară avea un brand specific. Singurele simboluri sunt Ateneul şi Casa Poporului, ceea ce nu este foarte definitoriu. Trebuie exploatat Centrul Istoric, care, dacă ar fi reabilitat la un anumit nivel, ne-ar aduce o valoare pe care multe capitale şi-ar dori-o. Bucureştiul n-are tradiţia Parisului, iar regulamentele au tot fost schimbate. Doar cu o politică constantă, peste 30 de ani vom avea o coerenţă." a declarat noul arhitect şef al capitalei, pentru Adevărul.

Arhitectul şef al Capitalei a vorbit şi despre măsurile pe care le va lua în perioada imediat următoare. El îi atenţionează însă pe bucureşteni să nu se aştepte la schimbări miraculoase peste noapte.

?O să fie dezamăgire dacă, după 10-12 ani, se aşteaptă acum totul de la noul architect-şef şi de la noul primar. Probabil că va apărea la un moment dat o Hotărâre de Consiliu prin care proprietarii să fie obligaţi să îşi întreţină clădirile. România are în momentul ăsta cel mai mic fond de locuinţe sociale, avem vreo 98% proprietari, din care jumătate nu sunt capabili să îşi întreţină proprietăţile, iar una din regulile proprietăţii este să fii capabil să o întreţii." a mai spis el.

Gheorghe Pătraşcu susţine totodată că în Direcţia de Urbanism din Primăria Bucureşti există doar câţiva profesionişti adevăraţi, aşa că va trebui adus personal calificat. În prezent în acest departament există cel puţin 15 locuri vacante.

Antena 3

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close