Antena 3 CNN Actualitate Noul Patriarh vrea un radio şi un cotidian ale Bisericii

Noul Patriarh vrea un radio şi un cotidian ale Bisericii

Noul Patriarh vrea un radio şi un cotidian ale Bisericii
14 Sep 2007   •   19:19

ÎPS Daniel, noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, este de părere că ?întreaga Biserică? are nevoie de un radio şi de un cotidian. "Avem nevoie de un radio pentru întreaga Biserică, de un cotidian pentru întreaga Biserică, nu doar pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei". Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio Trinitas - radioul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pe care chiar el l-a fondat. Biserica Ortodoxă Română nu trebuie să neglijeze mijloacele moderne de pastoraţie, a precizat ÎPS Daniel.

Pe lângă postul de radio Trinitas, el a pus bazele cotidianului Lumina, distribuit în judeţul Iaşi, şi a obţinut licenţa de emisie pentru postul de televiziune Trinitas TV.

ÎPS Daniel a fost ales Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române miercuri, 12 septembrie, urmând a fi învestit în funcţie peste aproximativ trei săptămâni. În perioada de la alegere şi până la învestire, interimatul va fi asigurat tot de el. În prima sa declaraţie după vot, ÎPS Daniel a vorbit despre tradiţie şi a subliniat că îşi doreşte să facă biserica mai cunoscută. Acum se pare că a divulgat şi uneltele pentru aceasta.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close