Antena 3 CNN Actualitate Nu doar critici din partea Corinei Crețu: Salut modul în care România a realizat alocările

Nu doar critici din partea Corinei Crețu: Salut modul în care România a realizat alocările

Nu doar critici din partea Corinei Crețu: Salut modul în care România a realizat alocările
19 Oct 2018   •   20:17

Comisarul european Corina Creţu a salutat vineri modul în care România a realizat alocările din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru cercetare şi inovare. 

"Salut modul în care România a realizat alocările din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii, transfer de tehnologie, cercetare privată şi infrastructuri de cercetare şi inovare, sprijin al clusterelor de inovare şi construirea de legături între universităţi şi întreprinderile din mediul privat (peste 625 milioane euro)", a afirmat comisarul la Universitatea Politehnica din Bucureşti. 

Potrivit comisarului, în ceea ce priveşte fondurile alocate din FEDR activităţilor de cercetare publică în România, peste 422 milioane euro, aproximativ 40% au în vedere proiecte de cercetare şi dezvoltare din centrele de cercetare publică, universităţi şi instituţiile de învăţământ terţiar, precum şi crearea de sinergii cu Programul Orizont 2020. 

Totodată, Creţu a spus că acestea abordează şi problema exodului de tineri cercetători, pentru că aceştia trebuie să fie stimulaţi să revină în România. 

"Celelalte 60% merg către proiectul ELI ('Laserul ELI-NP' de la Măgurele, centru de fizică nucleară, una dintre infrastructurile paneuropene majore de cercetare promovate de Forumul Strategic European pentru Infrastructuri de Cercetare), un proiect care sper că îşi va realiza curând ambiţiile de dezvoltare regională", a spus Corina Creţu. 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close