Antena 3 CNN Actualitate "Nu regret nimic!" Preşedinta AMR, Gabriela Baltag, anchetată pentru că a criticat-o pe şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu

"Nu regret nimic!" Preşedinta AMR, Gabriela Baltag, anchetată pentru că a criticat-o pe şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu

"Nu regret nimic!" Preşedinta AMR, Gabriela Baltag, anchetată pentru că a criticat-o pe şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu
03 Iun 2015   •   17:21

Inspecţia Judiciară a CSM a decis, marţi, s-o ancheteze pe preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România, Gabriela Baltag, pentru că a îndrăznit s-o critice pe şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu, şi să-i ceară demisia, după ce s-a dovedit că Mariana Rarinca, femeia pe care a acuzat-o şantaj, este nevinovată.

Sancţiunea pentru Gabriela Baltag ar fi blocarea, pentru o perioadă, a promovării ca magistrat, preşedinta AMR fiind judecător.

Într-o pozitie trimisa Lumeajustitiei.ro, judecătoarea Baltag precizează că prezenţa Liviei Stanciu în fruntea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pune în pericol credibilitatea magistraţilor.

Iată poziţia Gabrielei Baltag cu privire la Livia Stanciu:

Zilele acestea testul de încredere în puterea exemplului indicat cu atâta suficienţă, în orice împrejurare, de judecătorul Stanciu, care nu uită să ne amintească permanent cine este, a fost picat chiar de protagonistă!

Muntele de moralitate, până mai ieri victimă, se ascunde astăzi după o altă victimă care a plătit, în schimb, spre deosebire de cea dintâi, cu o privare de libertate usturătoare, timp de 6 luni. Justiţia a câştigat respectul independenţei, al imparţialităţii prin forţa soluţiei pe care nu o comentăm, care nu a fost intimidată de puterea funcţiei „partenerului de nădejde", având ca izvor doar legea, fiind supusă conştiinţei celor care au pronunţat-o, cu demnitate, aşa cum trebuie să se întâmple într-o stare de normalitate, într-o societate care-şi respectă, fără nicio discriminare, cetăţenii.

Dacă sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui să fie preocuparea care să nu vă dea în niciun fel linişte zilele acestea, doamnă judecător! Prezenţa dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanţe, un etalon al dreptăţii, pune în pericol credibilitatea magistraţilor, iar în ochii unui observator obiectiv sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi! Dovediţi onoare doamnă judecător, aşteptăm demisia dumneavoastră!

În exclusivitate pentru emisiunea 100 de Minute, Gabriela Baltag a precizat că, în ciuda sancţiunilor pe care ar putea să le primească, poziţia sa rămâne aceeaşi.

Nu regret nimic, iar dacă ar trebui să iau din nou atitudine, poziţia mea ar fi aceeaşi! Un judecător laş este cea mai mare pierdere pentru societate, pentru actul de justiţie! Nu există! Oamenii aşteaptă să vadă modele în noi, altfel degeaba mai suntem... împărţitori de dreptate! Justiţia şi întregul corp de magistraţi nu merită să iasă din această poveste pe uşa din spate! Sunt atâţia judecători, cei mai mulţi, care merită, pentru activitatea lor, pentru dăruirea şi devotamentul faţă de profesie, respectul societăţii!” a precizat Gabriela Baltag.

 

 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close