Antena 3 CNN Actualitate Nu s-a mai putut opri! Un poliţist milionar în euro a fost prins luând şpagă 600 de lei

Nu s-a mai putut opri! Un poliţist milionar în euro a fost prins luând şpagă 600 de lei

Nu s-a mai putut opri! Un poliţist milionar în euro a fost prins luând şpagă 600 de lei
24 Sep 2008   •   11:17

Numai în ultimii trei ani, peste 3.700 de angajaţi ai Ministerului de Interne şi Reformă Administrativă au fost cercetaţi de DNA, iar 600 dintre aceştia au fost puşi sub învinuire. În acest context, jurnaliştii de la ?Gândul? au prezentat cazul unui ofiţer de la Poliţia Autostrăzi, C. Cătălin. Cuprins de febra şpăgilor, acesta n-a ştiut când să se oprească şi a fost prins în timp ce primea o şpagă de 600 de lei, în condiţiile în care averea lui se ridica deja la un milion de euro. Acesta şantaja şoferii care depăşeau limita de viteză şi le cerea bani pentru a trece cu vederea neregulile de circulaţie pe care le comiteau.

Absolvent al unei facultăţi, poliţistul fusese avansat şi mutat la Poliţia Autostrăzi. Când şi-a schimbat locul de muncă, el a semnat chiar şi un angajament conform căruia jura că nu va lua mită. Este evident motivul preferinţei poliţistului de a sta maşina în care se afla unul dintre radarele de pe Autostrada Soarelui, deşi principalele lui atribuţii erau coordonarea şi cercetarea accidentelor. Ancheta a scos la iveală faptul că poliţistul acumulase o avere care atingea un milion de euro şi deţinea mai multe proprietăţi imobiliare şi diverse afaceri. În prezent, el este cercetat şi pentru modalitatea în care şi-a strâns averea fabuloasă.

Psihologii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au analizat fenomenul şi au ajuns la concluzia că nivelul crescut de trai obţinut prin şpagă creează dependenţă şi pentru familie. Mai mult, aceştia susţin că , în România, corupţia nu este percepută ca infracţiune, ci ca un lucru acceptat de societate, normal. În timp ce un hoţ este privit ca o ameninţare, cel care dă şpagă nu e considerat periculos. Pe de altă parte, oamenii consideră ca poliţiştii sunt corupţi, dar continuă să le dea şpagă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close