Antena 3 CNN Actualitate Câte persoane vor avea voie într-o casă sau apartament de Crăciun și Revelion

Câte persoane vor avea voie într-o casă sau apartament de Crăciun și Revelion

Adio, petreceri de Revelion în acest an! Cel puțin asta reiese din declarațiile recente ale vicepremierului Raluca Turcan. Aceasta îi îndeamnă pe români să se toarne între ei la Poliție dacă organizează chefuri acasă și au prea mulți oaspeți.

Câte persoane vor avea voie într-o casă sau apartament de Crăciun și Revelion
Sursa foto: Pixabay,com
de Dan Gabor    |    09 Noi 2020   •   17:45

„Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, zice Raluca Turcan.

Raluca Turcan spune că și alți europeni își toarnă vecinii dacă îi observă că încalcă legea: „Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc”, a spus vicepremierul.

Și Ludovic Orban a ținut să transmită un mesaj celor care iubesc distracția. Premierul le spune celor care participă la diverse petreceri în această perioadă că pot amâna "dorinţa de a se distra" şi a precizat că, de Revelion, oamenii se vor putea caza în hoteluri, însă petrecerile private vor fi interzise.

"Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne", a declarat recent Ludovic Orban.
Revelionul se anunţă trist

În ceea ce priveşte Revelionul, premierul a spus că oamenii se pot caza în hoteluri, dar nu se vor putea organiza petreceri.

"Petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private", a mai explicat premierul Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Ludovic Orban
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close