Antena 3 CNN Actualitate Numărul cazurilor noi de coronavirus, în scădere la nivel global

Numărul cazurilor noi de coronavirus, în scădere la nivel global

Numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 a scăzut în majoritatea statelor. Și numărul cazurilor grave s-a redus în ultimele cinci zile.

Numărul cazurilor noi de coronavirus, în scădere la nivel global
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   19:18

În ultimele cinci zile, numărul de infecții noi nu a depășit, în medie, 1,2% din bilanțul total al infecțiilor, în majoritatea statelor. Există și excepții: Brazilia, Pakistan, Arabia Saudită, Mexic, India și Rusia, în care numărul de cazuri noi este mai mare decât media, însă nici aici situația nu este îngrijorătoare pentru că numărul total de cazuri este în continuare scăzut raportat la populație.

Curba infectărilor şi a deceselor s-a aplatizat în ultimele două săptămâni și în Europa, mai ales în principalele focare -Italia şi Spania. În aceste ţări, dar şi în Franţa, creşterea este de 0,2% în medie, în timp ce în Germania este de 0,3%. Doar Belgia şi Regatul Unit, au rămas cu o creştere semnificativă, de 0,6%, respectiv 1,2%.

Până miercuri, la nivel mondial s-au înregistrat peste cinci milioane de cazuri de infectări cu Covid-19. Dintre acestea, aproape două milioane de persoane s-au vindecat. Peste 326.000 de persoane au decedat din cauza virusului.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close