Antena 3 CNN Actualitate Numărul turiştilor străini care vin pe litoralul românesc este în scădere

Numărul turiştilor străini care vin pe litoralul românesc este în scădere

Numărul turiştilor străini care vin pe litoralul românesc este în scădere
05 Sep 2008   •   08:58

Turiştii străini vin tot mai rar pe litoralul romanesc. Numai în acest sezon, numărul celor care au venit la mare a scăzut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât nici romanii nu prea se mai înghesuie. În acest an, doar 100.000 de turişti străni şi-au petrecut concediul la malul Mării Negre. De vină par să fie condiţiile proaste, care vin în contrast cu preţurile mari practicate pe plajă.

Şi românii încep să aleagă alte destinaţii pentru a-şi petrece concediile. Cea mai căutată ţară de români, în această vară, a fost Grecia, semn că oamenii au rămas clienţi fideli locurilor în care li s-au oferit servicii bune la preţuri rezonabile. În topul preferinţelor, Grecia este urmată de Turcia şi Bulgaria.

Iar dacă pe litoralul românesc ajung tot mai puţini oameni, în Delta Dunării numărul vizitatorilor a crescut în acest an.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a anunţat, totuşi, că pe total încasările litoralului românesc vor fi cu până la 20% mai mari decât anul trecut.

Hotelierii au decis să păstreze deschise hotelurile de pe malul mării până după 1 octombrie, în condiţiile în care anul trecut acestea şi-au închis porţile încă de pe 15 septembrie.

Antena3

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea!
x close