Antena 3 CNN Actualitate Nume de cod Dana: Mona Muscă, urmărită penal pentru fals în declaraţii

Nume de cod Dana: Mona Muscă, urmărită penal pentru fals în declaraţii

Nume de cod Dana: Mona Muscă, urmărită penal pentru fals în declaraţii
09 Sep 2008   •   17:46

Mona Muscă este urmărită penal de Parchetul instanţei supreme pentru fals în declaraţii. Fosta deputată a declarat în fals că nu a făcut poliţie politică, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor constatând contrariul.

"Infracţiunea reţinută constă în aceea că, în calitate de deputat în Parlamentul României, a completat, la data de 23.03.2006, declaraţia pe propria răspundere privind apartenenţa sau neapartenenţa ca agent ori colaborator al poliţiei politice comuniste, în sensul că nu a fost agent sau colaborator al poliţiei politice, această declaraţie nefiind corespunzătoare adevărului şi producând consecinţe juridice până în luna martie 2007, când susnumitei i-a încetat calitatea de deputat în Parlamentul României", informează Ministerul Public, citat de Mediafax.

Mona Muscă demisionat din Parlament în 7 martie 2007, după ce i-a fost respinsă contestaţia la decizia CNSAS că ar fi făcut poliţie politică, ca fost angajat al Securităţii. La 25 august 2008 fostul deputat, Mona Muscă, a anunţat că nu intenţionează să candideze la alegerile parlamentare nici ca independent şi nici ca reprezentant al vreunui partid politic, deoarece şi-a pierdut încrederea în modul de funcţionare al unor instituţii.

La data de 9 august 2006, Mona Muscă, pe atunci deputat PNL, s-a prezentat la sediul CNSAS, pentru a-şi vedea dosarul, ea declarând presei că nu a făcut "nici măcar o secundă" poliţie politică.

În 11 august 2006, după doar două zile, Mona Muscă a recunoscut public faptul că a semnat un angajament cu fosta Securitate, din martie 1977 şi având numele de cod "Dana".Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close