Antena 3 CNN Actualitate O angajată a BCR a furat bani din instituţie şi a incendiat camera de tezaur. Prejudiciul, 150.000 euro

O angajată a BCR a furat bani din instituţie şi a incendiat camera de tezaur. Prejudiciul, 150.000 euro

O angajată a BCR a furat bani din instituţie şi a incendiat camera de tezaur. Prejudiciul, 150.000 euro
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    16 Dec 2011   •   11:53

O angajată a BCR Ploieşti a furat bani din sediul instituţiei, după care a dat foc camerei de tezaur. Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii trecute.

Nu se ştie ce sumă a furat angajata, dar prejudiciul total de ridică la 146.000 euro şi 6.000 de dolari.

Carmen Nicoleta Dănilă, angajată în funcţia de supervizor la filiala Prahova a BCR, este acum urmărită penal pentru delapidare şi distrugere, fiind acuzată că a intrat fără autorizaţie în camera de tezaur, iar imediat acolo a avut loc un incendiu şi a dispărut suma amintită, informează Mediafax.

Pe 30 noiembrie, angajata BCR a intrat fără a avea autorizaţie în camera tezaurului din sediul băncii, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei are loc un incendiu.

Ulterior, în timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului, anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte 100 de bancnote de 500 de euro, acestea nefiind găsite însă nici arse, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii.

Joi, femeia a fost reţinută, însă i s-a făcut rău şi a fost internată la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie din Ploieşti.

Potrivit procurorilor, starea de sănătate a acuzatei este "destul de gravă" şi, având în vedere această situaţie, în prezent nu se pune problema ca procurorii să ceară arestarea preventivă a femeii, însă aceasta va fi audiată la spital în măsura în care starea sa de sănătate o va permite.

Contactat telefonic, şeful Departamentului Comunicare Externă din BCR, Ionuţ Stanimir, a declarat că banca nu face niciun comentariu pe acest subiect, invocând existenţa unei anchete în desfăşurare.

 



×
Subiecte în articol: furt fura bani banca prejudiciu foc Ploiești
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close