Antena 3 CNN Actualitate O angajată de la Penitenciarul Poarta Albă s-a automutilat fiindcă nu mai suporta volumul de muncă

O angajată de la Penitenciarul Poarta Albă s-a automutilat fiindcă nu mai suporta volumul de muncă

O angajată de la Penitenciarul Poarta Albă s-a automutilat fiindcă nu mai suporta volumul de muncă
07 Dec 2017   •   14:30

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă s-a tăiat cu cuțitul fiindcă nu mai suporta volumul uriaș de muncă la care era supusă. Femeia a ajuns miercuri la Spitalul Județean de Urgență Poarta Albă cu răni grave pe care și le-a făcut singură.

„Volumul de muncă este foarte mare. Am spus că nu suntem pregătiţi, că nu avem oameni”, a afirmat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Penitenciare. 

„Poarta Albă este un penitenciar sensibil, s-au mai întâmplat lucruri acolo. Acum 2 săptămâni un agent a fost atacat după ce spusese că s-ar putea să aibă probleme. E acelaşi penitenciar unde s-a tot discutat despre favorizarea deţinuţilor. Este o atmosferă urâtă. Acolo am avut 2 sinucideri în ultima perioadă. Este un mediu cu şefi abuzivi, autoritari, cu oameni-angajaţi care se chinuie între lumea asta a deţinuţilor şi a şefilor autoritari”, a adăugat el, potrivit Adevărul

Sorin Dumitrașcu susține că angajata de la Poarta Albă nu este singura care a avut de suferit din cauza volumului uriaș de muncă după adoptarea Legii recursului compensatoriu. Acesta a povestit și de un bărbat care a ajuns să divorțeze în această perioadă fiindcă nu mai avea timp să ajungă acasă. 

Conducerea penitenciarului Poarta Albă i-a recomandat femeii să solicite consiliere psihologică. 

×
Subiecte în articol: penitenciare Poarta Alba angajata
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close