Antena 3 CNN Actualitate O asistentă a falsificat zeci de reţete pentru a face rost de calmante interzise

O asistentă a falsificat zeci de reţete pentru a face rost de calmante interzise

O asistentă a falsificat zeci de reţete pentru a face rost de calmante interzise
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    04 Ian 2012   •   21:44

Scandal cu iz narcotic la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. O asistentă e acuzată că a falsificat mai multe reţete pentru a face rost de calmante extrem de puternice. Femeia era dependentă de substanţele interzise.

Elena Buzdugan ar fi devenit dependentă de calmante care se folosesc numai sub supraveghere medicală acum câţiva ani, când a fost internată. Ca să îi aline durerile, medicii i-au administrat atunci astfel de substanţe pentru o scurtă perioadă de timp. Dar femeia nu a mai putut să renunţe la tratament.

A reuşit să îl convingă pe un fost medic al spitalului, plecat acum în Franţa, să îi prescrie ilegal nu mai puţin de 719 fiole de calmante. După ce doctorul a plecat, asistenta a început să fure parafele altor medici şi îşi completa singură reţetele.

Asistenta lucrează acum la secţia de stomatologie a spitalului. Ea e anchetată în libertate pentru fals în acte şi consum ilegal de medicamente care produc dependentă, iar medicul care îi prescria reţetele cu bună ştiinţă riscă să ajungă şi el după gratii.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close