Antena 3 CNN Actualitate O asistentă medicală, mărturii în lacrimi despre condițiile dintr-un salon COVID: Mi s-a spus că oricine era trimis acolo ieșea numai într-un sac de plastic!

O asistentă medicală, mărturii în lacrimi despre condițiile dintr-un salon COVID: Mi s-a spus că oricine era trimis acolo ieșea numai într-un sac de plastic!

O asistentă medicală a povestit, cu ochii în lacrimi, condițiile extrem de dificile în care a lucrat într-un spital COVID. Potrivit acesteia salonul în care fusese trimisă să lucreze era poreclit "Groapa" pentru că mulți dintre cei care ajungeau acolo nu supraviețuiau.

O asistentă medicală, mărturii în lacrimi despre condițiile dintr-un salon COVID: Mi s-a spus că oricine era trimis acolo ieșea numai într-un sac de plastic!
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    16 Noi 2020   •   20:30

Lawanna dezvăluie, într-o înregistrare postată pe rețelele sociale, că asistentele erau instruite să efectueze manevrele de resuscitare pentru doar 6 minute pacienților cu Covid-19 care intrau în stop cardiac.

“Am văzut mulți oameni care au murit, dar care nu ar fi trebuit să moară. Acea misiune m-a distrus. Am fost trimisă în ceea ce era numită “Groapa“, iar acolo erau opt pacienți. Mi s-a spus că oricine era trimis acolo, ieșea numai într-un sac de plastic.

Și, pentru că erau infectați cu Covid-19, politica spitalului era ca acești pacienți să primească doar șase minute de resuscitare. Niciunul dintre pacienții pe care i-am avut acolo nu a reușit să scape”, povestește, cu lacrimi în ochi, Lawanna Rivers, asistentă la spitalul din El Paso, potrivit Daily Star.

Asistenta medicală afirmă că în luna de zile în care a trebuit să îngrijească pacienții din "Groapă", niciun medic nu ar fi trecut prin salon ca să-i consulte pe cei infectați.

Reprezentanți ai spitalului au transmis, prin intermediul unui comunicat, că nu pot verifica afirmațiile făcute de asistentă.

“Empatizăm și sprijinăm misiunea dificilă, fizic și emoțional, pe care această pandemie a adus-o pentru tot personalul medical din El Paso și din toată țara. Această asistentă medicală a fost prezentă în spitalul nostru pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a sprijini El Paso să facă față numărului mare de pacienți Covid-19“, se arată în comunicatul spitalului.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close