Antena 3 Actualitate O banală soluție nazală face scut pentru plămâni împotriva noului coronavirus

O banală soluție nazală face scut pentru plămâni împotriva noului coronavirus

30 Apr 2020   •   19:31
O banală soluție nazală face scut pentru plămâni împotriva noului coronavirus
Sursa foto: Pixabay

Un spray nazal cât se poate de banal ar putea înlocui vaccinul împotriva noului coronavirus. Descoperirea revoluționară poate fi soluția mult așteptată.

Savanții au descoperit că e capabil să blocheze SARS-CoV 2 să mai ajungă în plămâni. Vaccinul nu poate apărea atât de repede, dar un spray nazal antiviral poate fi cheia atât de așteptată de cercetători.

Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews, în Scoția, arată că Neumifilul oprește coronavirusul să se atașeze de celulele sistemului respirator. Acest medicament blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 intră în organism. Unii cercetători sugerează că acesta este și motivul pentru care mult mai puțini fumători au dezvoltat forme grave ale bolii – există speculații că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism, scrie stirileprotv.ro.

„Antiviralele clasice atacă o parte a virusului, în timp ce medicamentul nostru oprește virusul să intre în celule. Il vedem administrat ca un spray nazal, care ar trebui administrat săptămânal sau o dată la două zile”, a explicat Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews. În urma rezultatelor promițătoare, cercetătorii vor acum să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni, astfel că acest medicament ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close