Antena 3 CNN Actualitate O căţeluşă a fost înjunghiată de un necunoscut (VIDEO)

O căţeluşă a fost înjunghiată de un necunoscut (VIDEO)

O căţeluşă a fost înjunghiată de un necunoscut <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Apr 2008   •   20:15

Un câine fără stăpân din Cluj a murit joi în chinuri groaznice, schingiut de un necunoscut. Căţeluşa a fost înjunghiată cu un cuţit şi lăsată în agonie pe stradă. Autorităţile caută soluţii pentru a opri abuzurile de acest fel. Căţeluşa îşi făcea veacul lângă un hotel din centrul Clujului. Joi, la prînz, o femeie a găsit-o zăcând întinsă într-o baltă de sînge. Era înjunghiată în gât.

Femeia a dus-o la un cabinet veterinar dar a murit câteva ore mai târziu. Organizaţiile pentru protecţia animalelor au depus o plângere şi speră ca poliţiştii să-l prindă pe cel care a înjunghiat câinele.

Cele mai dese cazuri de agresiune asupra animalelor au loc însă asupra cailor. În toată ţara, organizaţiile pentru protecţia animalelor primesc zeci de sesizări despre cai înhămaţi la căruţe prea încărcate ca să le poată mişca din loc, sau de cei bătuţi de stăpăni pentru că nu trag îndeajuns de mult sau repede.

Pentru ca oamenii care agresează animale să nu mai scape nepedepsiţi, în Sectorul 1 al Capitalei a fost înfiinţată Poliţia Animalelor. 50 de poliţişti comunitari se ocupă doar de animalele de companie.

"Dacă constatăm că un domn îşi bate câinele de companie, îl luăm, pentru a proteja animalul", a declarat Ştefania Constantinescu, agent poliţia animalelor. "Vom fi cu ochii pe acest fenomen şi sunt sigur că îl vom combate", a spus Viorel Stoica, şeful poliţiei Animalelor.

Pentru animalele confiscate de la stăpânii bătăuşi va fi construit un adăpost special cu medici veterinari şi îngrijitori. După ce se însănătoşesc, animalele vor fi date spre adopţie. În padocurile adăpostului vor avea loc peste 400 de animale -

Observator

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close