Antena 3 CNN Actualitate O conductă de petrol părăsită, sursă de poluare pentru lacul Herăstrău în cazul ploilor

O conductă de petrol părăsită, sursă de poluare pentru lacul Herăstrău în cazul ploilor

O conductă de petrol părăsită, sursă de poluare pentru lacul Herăstrău în cazul ploilor
17 Iul 2008   •   16:20

O scurgere de resturi petroliere ar fi putut polua lacul Herăstrău din Capitală, însă autorităţile dau asigurări că situaţia este sub control, deşi se confruntă cu ea de foarte mult timp. "Este vorba, dacă vreţi, despre un bazin de depozitare a combustibililor ce a aparţinut Rompetrom. Este o conductă părăsită, nefolosită, dar, când plouă, ce este pe perete se amestecă cu apa. Când ploile sunt abundente, apa se scurge după dealul CFR-ului şi poate ajunge în Herăstrău", a explicat George Nicolau, de la Administraţia Lacurilor.

Acesta a asigurat însă că pericolul ca în acest moment lacul Herăstrău să fie poluat nu există, pentru că scurgerea de resturi petroliere a fost destul de mică. "Nefiind cantităţi mari, apa a rămas în zona pietruită. Oricum, oamenii noştri sunt acolo şi au fost luate, preventiv, măsuri antipoluante", a mai spus Nicolau.

Deşi se confruntă cu această problemă de foarte mult timp, Nicolau spune că nu are ce face pentru că este o conductă părăsită. "Cei de la Administraţia Mediului trebuie să depisteze a cui este conducta, să vină să o taie şi să îi pună dop", a explicat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close