Antena 3 CNN Actualitate O defecţiune tehnică, posibila cauză a tragediei aviatice de la Tuzla (VIDEO)

O defecţiune tehnică, posibila cauză a tragediei aviatice de la Tuzla (VIDEO)

O defecţiune tehnică, posibila cauză a tragediei aviatice de la Tuzla (VIDEO)
19 Iul 2010   •   20:42

După două săptămâni de la tragedia de la Tuzla, începe să se contureze tot mai mult varianta unei posibile defecţiuni tehnice la aeronava în care erau cei 14 militari. La externarea din spital, pilotul le-a declarat anchetatorilor că, deşi a făcut manevrele necesare, avionul nu a mai luat altitudine.

Se verifică atât posibilitatea unei comenzi gre şite, dar şi varianta ca vreun motor să fi cedat. Surse judiciare, citate de Mediafax, spun că, la audieri, pilotul Daniel Bâlsanu le-a spus că a sesizat cum avionul se ridică greu de la sol.

Panta de urcare a început să urce brusc, până aproape de 45 de grade. Creşterea unghiului a dus la scăderea vitezei de înaintare până aproape de zero. A fost momentul când nu a mai putut să mai ia altitudine, iar aeronava nu a mai răspuns la comenzi. Atunci a început să piardă din înălţime.

Distanţa mică faţă de sol nu i-a mai permis pilotului alte manevre, iar aeronava s-a prăbuşit practic pe burtă. Cum rezervoarele de carburant, aflate în aripi, erau pline, s-a produs explozia. Pentru a stabili clar ce s-a întâmplat, procurorii militari aşteaptă rezultatul expertizei tehnice. La Spitalul Militar, se mai află internat doar scanfandul militar Marius Năzare.

Observator

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close