Antena 3 CNN Actualitate O familie care a lăsat Capitala pentru Deva dă lecţii de alimentaţie sănătoasă. Ce bunătăţi prepară cu produsele din grădină

O familie care a lăsat Capitala pentru Deva dă lecţii de alimentaţie sănătoasă. Ce bunătăţi prepară cu produsele din grădină

O familie care a lăsat Capitala pentru Deva dă lecţii de alimentaţie sănătoasă. Ce bunătăţi prepară cu produsele din grădină
20 Mai 2012   •   22:17

Românii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre mâncarea bio. Însă foarte puţini au timp să o şi prepare în casă. Sunt însă câţiva oameni care au ales să-şi trăiască viaţa sănătos şi să-i ajute şi pe alţii s-o facă. O familie din Deva dă lecţii despre prepararea pâinii bio. Iar altele, bat sute de kilometri săptămână de săptămână la târguri, şi impart bunătăţile peste tot in ţara.

Iulian şi Luminiţa au plecat din Bucureşti pentru a trăi o viaţă sănătoasă. Au vândut tot şi au cumpărat o casă ţărănească la poalele munţilor Retezat. Aici au început să prepare pâinea bio.

Aluatul este cât se poate de sănătos însă prepararea lui necesită destul timp. Imediat ce coca este gata, trebuie să stea la dospit cel puţin 10 ore.

Şi cum toată lumea le-a lăudat preparatele, Iulian şi Luminiţa au hotărât să şi vândă. Alături de alţi doi tineri din Cluj, distribuie în oraşe produsele bio.

În plus, cine vrea să înveţe să prepare pâinea după reţeta veche, este aşteptat chiar la ei acasă.

Cei doi nu sunt singurii care produc produse bio în Deva. Ţăranii de la poalele munţilor Retezat merg o dată pe an, cu bunătăţile preparate de ei, la sărbătoarea săleşenilor.

Brânza, mezelurile preparate în casă, dar şi dulciurile au luat ochii turiştilor. Aşa că dacă vreţi să mâncaţi sănătos, soluţii există.



×
Subiecte în articol: pâine
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close