Antena 3 CNN Actualitate O femeie de 82 de ani, pe cale să-şi piardă casa, cu legea în mână

O femeie de 82 de ani, pe cale să-şi piardă casa, cu legea în mână

O femeie de 82 de ani, pe cale să-şi piardă casa, cu legea în mână
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    09 Feb 2015   •   10:20

O femeie de 82 de ani din localitatea ieşeană Voineşti este pe cale să rămână fără casa pe care a construit-o cu mai mult de jumătate de veac în urmă. 

 
Un personaj apărut din senin, înarmat cu o serie de hotărâri judecătoreşti, se pregăteşte să o evacueze pe femeie din căminul în care şi-a crescut, împreună cu soţul ei, cei şase copii.
 
Anica Lungu şi soţul său au primit în anul 1962 de la C.A.P. suprafaţa de 1.000 de metri pătraţi în localitatea ieşeană Voineşti, ca să-şi ridice o gospodărie. Au trăit o viaţă acolo, însă după Revoluţie un cetăţean le-a anulat titlul de proprietate al femeii. 
 
Urmaşul foştilor proprietari ai terenului a depus cereri de retrocedare pentru o suprafaţă de 5.000 de metri, care cuprinde şi cei 1.000 metri ai bătrânei. Nu a vrut să fie împroprietărit în altă parte, deşi Primăria i-a oferit mai multe soluţii.
 
În ciuda faptului că femeia avea acte pe teren, urmaşul foştilor proprietari a dat primăria în judecată şi a obţinut anularea titlului de proprietate. Bătrâna nici nu se gândeşte să plece din casa unde a crescut şase copii.
 
Bărbatul a obţinut ultima sentinţă favorabilă, nemotivată încă, acum o lună, chiar dacă femeia şi-a plătit an de an impozitele, cu conştiinciozitate. Are chiar documente vechi de peste 50 de ani.
 
Bătrâna se gândeşte la ziua în care va fi dată afară din casa ei.

×
Subiecte în articol: retrocedari Iași
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close